Events Calendar

Friday 21 August 2020
 • In The Media
  28 April 2020 08:00am - 31 December 2020 11:59am
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

   

  theimpactranking20201

 • In The Media
  10 March 2020 08:00am - 31 December 2020 11:59pm
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  Pengarah SQRC, YBhg Prof Dr Tarmiji Masron menerima cenderahati daripada YBhg Prof Dr Norman Mohd Saleh, Pro-Naib Cansel

   

  KOTA SAMARAHAN, 9 Mac 2020:  Seramai 13 orang staf dari Pejabat Strategi dan Pembangunan Korporat UKM yang diketuai oleh YBhg Prof Dr Norman Mohd Saleh, Pro-Naib Canselor (Strategi dan Pembangunan Korporat) merangkap Pengarah Eksekutif Strategi-UKM telah membuat lawatan ke Pusat Perancangan Strategik, Pengurusan Kualiti dan Risiko (SQRC). Lawatan penandaarasan ke SQRC ini adalah bagi tujuan perkongsian ilmu dan penambahbaikan terhadap proses kerja sistem sedia ada.

  Turut serta semasa lawatan adalah Prof Dr Zaidi Omar, Timbalan Pengarah Eksekutif I Strategi-UKM, Prof Madya Dr Wan Zawiah Wan Zin, Timbalan Pengarah Eksekutif Strategi-UKM, Prof Madya Dr Azlan Shah Zaidi, Timbalan Pengarah Eksekutif II Strategi-UKM, Encik Saidi Ismail, Ketua Penolong Pendaftar Kanan dan Ketua Pentadbiran Strategi-UKM, Puan Zaimi Makhtar, Penolong Pendaftar Kanan Strategi-UKM, Puan Nor Saribon Ramli, Penolong Pendaftar Strategi-UKM serta beberapa orang staf dari Pusat Teknologi Maklumat UKM.

  Rombongan turut berkesempatan berkunjung ke konti UNIMAS.fm dan YBhg Prof Dr Norman sempat ditemubual oleh DJ yang bertugas. Selain itu, rombongan juga sempat melawat Muzium Anatomi serta Pusat Simulasi Klinikal di Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) sebelum berangkat pulang.

   

  Album Lawatan Pejabat Strategi dan Pembangunan Korporat UKM ke Pusat Perancangan Strategik, Pengurusan Kualiti dan Risiko (SQRC)

 • In The Media
  21 August 2020 03:00pm - 21 August 2020 05:00pm
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  AGM MASNITA2.jpg

   

  AGM MASNITA1AGM MASNITA3

  masnita10AGM MASNITA4

  AGM MASNITA7AGM MASNITA5

  AGM MASNITA8AGM MASNITA9

  KOTA SAMARAHAN, 21 Ogos 2020: Setiap individu memainkan peranan penting dalam membantu membangunkan organisasi dan persatuan, kata Naib Canselor Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Profesor Datuk Dr Mohamad Kadim Suaidi, semasa berucap menghadiri Mesyuarat Agung Pertubuhan MASNITA yang ke-18, hari ini.

  Naib Canselor berkata, organisasi dan persatuan, tidak akan berjaya jika terdapat individu sebagai ahli di dalamnya, enggan untuk bekerjasama dengan individu lain kerana merasakan diri mereka mampu melakukan pekerjaan secara berseorangan.

  Profesor Datuk Dr Mohamad Kadim juga menjadikan contoh apa yang berlaku semasa pandemik Covid-19, yang melihat semua pihak di seluruh dunia telah bersama-sama menghulurkan tangan, bekerjasama dan membantu satu sama lain tanpa mengira perbezaan agama, pangkat dan sebagainya.

  “Pandemik Covid-19 boleh dijadikan tauladan kepada ahli-ahli organisasi dan persatuan di mana kita menyedari dalam apa jua perkara, kerjasama adalah penting jika mahu mencapai kejayaan di masa hadapan.

  “Tanpa kerjasama di antara satu sama lain, sudah pasti usaha untuk mencapai sesuatu adalah menjadi mustahil,” kata Naib Canselor lagi.

  Beliau turut memuji MASNITA kerana telah menunjukkan kesepakatan dan kesepaduan di kalangan ahli-ahli menerusi aktiviti-aktiviti yang diadakan selama ini dan berharap MASNITA dapat menjadi contoh kepada persatuan-persatuan lain serta mengalakkan staf wanita UNIMAS ...

Demo