Events Calendar

Download as iCal file
PASUKAN KAYAK UNIMAS JUARA ACARA KAYAK KALI KE-12 SEMPENA SAFARI RAKIT PADAWAN 2018
From Tuesday 02 October 2018 -  08:00am
To Friday 12 October 2018 - 05:00pm
Hits : 329
 
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
IMG-20181002-WA0042.jpg

 

DAERAH PADAWAN 30 Septermber 2018

Pasukan Kayak UNIMAS telah mengekalkan kejuaraan untuk kali ke-12 berturut-turut semenjak tahun 2007 acara kayak Safari Rakit Padawan diadakan. Pada tahun ini, UNIMAS menghantar pasukan kayak pelajar  dan staf untuk menyertai pertandingan ini yang melibatkan jarak sejauh 30km bermula dari Kapmung Temurang dan berakhir di Kampung Git, Daerah padawan. Sebanyak 10 pasukan kayak telah mengambil bahagian . Selain itu, UNIMAS juga menyertai acara rakit kategori Agensi Kerajaanyang ermula dari Kampung Danu dan berakhir di Kapmpung Git sejauh 20km.

Pasukan Kayak UNIMAS telah menguasai kedudukan Johan sehingga Tempat Ke-6. Manakala pasukan rakit UNIMAS turut cemerlang apabila mendapat Naib Johan dan Tempat Ke-3 kategori Agensi Kerajaan . Berikut adalah senarai Pasukan dan peserta yang telah memenangi pertandingan kayak dan rakit sempena Safari Rakit Padawan 2018.

Kategori Kayak :

Johan : Giri anak Jamar (FK/56405) & Isaac bin Stephen (FK/59629)

Naib Johan : Hardy bin Suntol (Pusat Sukan) & Mahadir bin Hassan (Pejabat Pembangunan)

Tempat Ke-3 : Ian Herbert & Evia

Rakit Kategori Agensi Kerajaan:

Naib Johan : Kamri bin Mohamad (FK), Hamzah bin Saufi , Zulkarnine bin Saring (Pejabat Pembangunan) & Muhammad Izzat bin Ishak

Tempat Ke-3 : Fardos bin Tahet (Pejabat Pembangunan) , Roslie bin Ariffin (Pejabat Pembangunan), Sulaiman bin Juma'at (Pejabat Pembangunan) & Yazid bin Taili@Jamal (Pejabat Pembangunan)

SYABAS & TAHNIAH di atas kejayaan pasukan kayak dan rakit UNIMAS . Semoga kejayan seperti ini akan berterusan pada masa-masa yang akan datang/

Disediakan oleh :

Unit Latihan & Media

Pusat Sukan UNIMAS

 
Attachment(s):
 
 

Back

Demo