Events Calendar

Wednesday 05 August 2020
 • In The Media
  05 August 2020 - 05 August 2020
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  5.jpg

   

  Program

  :

  Majlis Penyerahan Hand Sanitizer & Face Mask Kampung Tambay

  Jabatan/Program

  :

  Jabatan Perubatan Komuniti dan Kesihatan Awam, FPSK

  Tarikh

  :

  5 Ogos 2020

  Tempat

   

  :

   

  Bilik Mesyuarat Utama, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, UNIMAS

  Majlis ini diadakan sebagai tanda terima kasih dan ambil berat daripada Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, UNIMAS kepada penduduk Kampung Tambay terutamanya 40 buah keluarga di tersebut yang secara sukarela menjadi keluarga angkat kepada pelajar perubatan tahun 1.  Semoga pandemic Covid 19 ini cepat berlalu bagi membolehkan pelbagai aktiviti yang melibatkan kesihatan dapat diadakan di kampung tersebut.

   

  Laporan disediakan oleh,

  Pn. Faridah binti Mohamed,  Pegawai Pembangunan Masyarakat, FPSK, UNIMAS

   

  1

  Penyerahan Hand Sanitizer dan Face Mask kepada Ketua Kampung Tambay, Tuan Haji Umar bin Haji Ayub.

   

  2

  3

  YBhg Dekan menunjukkan cara yang betul membasuh tangan.

   

  6

  Keempat-empat wakil ...

 • In The Media
  28 April 2020 08:00am - 31 December 2020 11:59am
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

   

  theimpactranking20201

 • In The Media
  10 March 2020 08:00am - 31 December 2020 11:59pm
  by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

  Pengarah SQRC, YBhg Prof Dr Tarmiji Masron menerima cenderahati daripada YBhg Prof Dr Norman Mohd Saleh, Pro-Naib Cansel

   

  KOTA SAMARAHAN, 9 Mac 2020:  Seramai 13 orang staf dari Pejabat Strategi dan Pembangunan Korporat UKM yang diketuai oleh YBhg Prof Dr Norman Mohd Saleh, Pro-Naib Canselor (Strategi dan Pembangunan Korporat) merangkap Pengarah Eksekutif Strategi-UKM telah membuat lawatan ke Pusat Perancangan Strategik, Pengurusan Kualiti dan Risiko (SQRC). Lawatan penandaarasan ke SQRC ini adalah bagi tujuan perkongsian ilmu dan penambahbaikan terhadap proses kerja sistem sedia ada.

  Turut serta semasa lawatan adalah Prof Dr Zaidi Omar, Timbalan Pengarah Eksekutif I Strategi-UKM, Prof Madya Dr Wan Zawiah Wan Zin, Timbalan Pengarah Eksekutif Strategi-UKM, Prof Madya Dr Azlan Shah Zaidi, Timbalan Pengarah Eksekutif II Strategi-UKM, Encik Saidi Ismail, Ketua Penolong Pendaftar Kanan dan Ketua Pentadbiran Strategi-UKM, Puan Zaimi Makhtar, Penolong Pendaftar Kanan Strategi-UKM, Puan Nor Saribon Ramli, Penolong Pendaftar Strategi-UKM serta beberapa orang staf dari Pusat Teknologi Maklumat UKM.

  Rombongan turut berkesempatan berkunjung ke konti UNIMAS.fm dan YBhg Prof Dr Norman sempat ditemubual oleh DJ yang bertugas. Selain itu, rombongan juga sempat melawat Muzium Anatomi serta Pusat Simulasi Klinikal di Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) sebelum berangkat pulang.

   

  Album Lawatan Pejabat Strategi dan Pembangunan Korporat UKM ke Pusat Perancangan Strategik, Pengurusan Kualiti dan Risiko (SQRC)

Demo